Esta tenda emprega únicamente cookies necesarias para o correcto funcionamento do sitio web. Nin conservamos, nin cedemos, nin vendemos datos de navegación a terceiros.

aceptar
Marmeladas caseiras. 80 receitas que saen ben. Núria Durán e Montserrat Roig. Baía Edicións (G)
Marmeladas caseiras. 80 receitas que saen ben. Núria Durán e Montserrat Roig. Baía Edicións (G)

Marmeladas caseiras. 80 receitas que saen ben. Núria Durán e Montserrat Roig. Baía Edicións (G)

16,45 €
15,63 € 16,45 €
IVA incluido
Editorial Baía Edicións A Coruña. S.L. Edición 1ª ed., 1ª imp.(01/06/2012) Páxinas 159 Dimensións 16x16 cm Idioma Galego ISBN 9788499950433 ISBN-10 8499950434 Encadernación Rústica
Sen Stock
Inicio Librería

Clasificación :  

Librería Avenida

0 Comentarios
Add to Wishlist
Sen Stock

Desde tempos remotos, descubrir como conservar os alimentos constituíu todo un reto para o ser humano; diso dependía poder eludir a cotiá tarefa de apañar ou cazar, permitindo gozar no inverno dos saborosos froitos de verán. Ao parecer, a primeira referencia escrita a unha marmelada aparece na Historia natural de Plinio (século I), onde se lle dedica algo máis que unha liña de texto nun tratado de dezasete tomos. Até finais do século XIV non atopamos consignada a referencia seguinte, nun libro titulado Le Menagier de Paris (Traité de morale et d´économie domestique, composé en 1393 par un bourgeois parisien) atopamos receitas de froitos como os marmelos, confeitados en mel. Hai que esperar ao século XIX para a gran difusión das marmeladas. Unha burguesía en pleno auxe imita o modo de alimentarse da aristocracia, aproveitando o progreso da agricultura, a dispoñibilidade de froitas boas e do abaratamento do azucre, até entón un produto de luxo. Hoxe os andeis de calquera supermercado están cheos de marmeladas frecuentemente ateigadas de edulcorantes, conservantes e pectinas industriais, sen o aroma e a lixeira textura dunha confeitura feita na casa. A preparación dunha boa marmelada leva implícita unha gran variedade de posibilidades, o goce da creatividade e a satisfacción de poder ofrecer aos demais aquilo que un fixo coas súas mans. Un bote de marmelada é un delicado obsequio para un amigo que veña visitarnos ou unha familia que nos invitou a cear. Pásanse moi bos momentos escollendo a froita, preparando os útiles necesarios, rexistrando as receitas nun caderno, debuxando as etiquetas e gardando con graza os botes nun andel onde poidan apreciarse. O Servizo de Normalización Lingüística informa do libro no seu espazo web. O xornal Galicia Confidencial fai eco da publicación de Marmeladas Caseiras.

Referencias específicas

New product

Non hai ninguna reseña polo momento

Encima
Menú
Pechar
Carriño
Pechar
Voltar
Conta
Pechar